Beste leden en sympathisanten 


Bij het schrijven van dit berichtje zie ik naar buiten en merk hoe de natuur langzaam aan het veranderen is naar herfstkleuren en bijpassende temperaturen.

De meeste druiven zijn nu wel geoogst en zal de gisting moeten gestart zijn, ik ben er al mee begonnen, nog een weekje of zo verder laten broebelen en dan kan het geperste sap onder waterslot en is het grootste werk in het wijn maken gedaan.

Daarna de evolutie van de jonge wijn volgen en waar nodig misschien corrigeren maar dat zijn zorgen voor later!

Eerst gaan we voor deze laatste vergadering van het jaar nog eens zien hoe we een lekkere kruidenport kunnen maken om van te genieten in de komende donkere dagen bij een gezellig knapperend vuurtje onder een warm dekentje… droooomen mag...

Marcel maakt al geruime tijd deze port en zal ons proberen uit te leggen hoe we eraan moeten beginnen om uiteindelijk een lekker drankje te fabriceren en wie weet kunnen we al eens proeven van een van zijn vorige brouwsels!

Op het einde van een vruchtbaar wijnjaar organiseren we gewoonlijk een etentje om de goede wijntjes te vieren die we gemaakt hebben ( of de mislukkingen weg te spoelen ) en dat is dit jaar niet anders, dus zet nu al in je agenda: zaterdag 25 november jaarfeest, start 18u.

Verdere info over inschrijven, prijs en wat er zoal allemaal te eten valt volgt nog in een volgend briefje.


Tot vrijdag 27 oktober, 20u, chalet “DeHamer”, Della Faillelaan 21, Aartselaar.

NEWS