Mede of honingwijn   


Wat hebben we nodig:


- 4 kg lindehoning                                   

- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel     

- 1 pijpje kaneel                                       

- 1 zakje thee (looizuur)                         

- 1 theelepel wijnsteenzuur                   

- half theelepel gemalen nootmuskaat

- stukje geschilde gemberwortel                                                                 

- 10 liter water

- 1 theelepel citroenzuur

- gist Bioferm Saccharomyces Bayanus

- 'Killer' Champagne


Werkwijze:


- De 4 kg honing in 4 liter water roerend aan de kook brengen.

- Kruiden in linnen zakje mee laten trekken.

- Twee uur zachtjes koken.

- Afkoelen tot 27 graden Celcius.

- Aanvullen met afgekoeld gekookt water.

- Overbrengen in gistingsfles met zakje kruiden en gist toevoegen en als

alles goed gaat begint de gisting.

- Als deze stilvalt ( na enkele weken ) fles in een koudere omgeving plaatsen om de wijn te laten helder worden. 

- Rijping gedurende 2 jaar maar proef ook tussentijds om de rijping te volgen.


Veel succes.