Lid van VAW Nationaal
VINUM CLEYDALIS AARTSELAAR
Volgende vergadering vrijdag 27 september 20u in “De Hamer”, Della Faillelaan 21, Aartselaar
Deuren 20u00
Mede of honingwijn
Wat hebben we nodig:
- 4 kg lindehoning
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 pijpje kaneel
- 1 zakje thee (looizuur)
- 1 theelepel wijnsteenzuur
- half theelepel gemalen nootmuskaat
- stukje geschilde gemberwortel
- 10 liter water
- 1 theelepel citroenzuur
- gist Bioferm Saccharomyces Bayanus
- 'Killer' Champagne
Werkwijze:
- De 4 kg honing in 4 liter water roerend aan de kook brengen.
- Kruiden in linnen zakje mee laten trekken.
- Twee uur zachtjes koken.
- Afkoelen tot 27 graden Celcius.
- Aanvullen met afgekoeld gekookt water.
- Overbrengen in gistingsfles met zakje kruiden en gist toevoegen en als
alles goed gaat begint de gisting.
- Als deze stilvalt ( na enkele weken ) fles in een koudere omgeving plaatsen om de wijn te laten helder worden.
- Rijping gedurende 2 jaar maar proef ook tussentijds om de rijping te volgen.
Veel succes.